Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Voormalig president van Ecuador Abdala Bucaram gearresteerd

Datum : 13/08/2020
Land : Ecuador

Voormalig president van Ecuador Abdala Bucaram gearresteerd

Het ministerie van Justitie van Ecuador heeft samen met de politie meerdere invallen gedaan en heeft voormalig president Abdala Bucaram (president 1996-1997) gearresteerd. Verder zijn twee medewerkers van het Bureau voor Openbaar Vervoer (AMT) aangehouden in Quito.

Het Openbaar Ministerie verklaarde dat ze zijn aangeklaagd wegens georganiseerde misdaad. Ook Jacobo Bucaram Pulley, de zoon van de voormalig president, en drie andere AMT medewerkers worden onderzocht. Er werd in mei 2020 een onderzoek naar hun gestart wegens een vermeende relatie met Israëli’s die vastzaten in Santa Elena.

De arrestatie van Bucaram wordt gelinkt aan de moord op de Israeliër Shy Dana, die op 8 augustus werd omgebracht in de Litoral gevangenis.

Dahan heeft in zijn strafzaak verklaard dat hij en een andere buitenlander medische voorraden heeft verkocht aan Jacobo Bucaram.

Het ministerie van Justitie heeft verklaard dat de Bucaram wordt onderzocht wegens deelname aan georganiseerde misdaad.

Bron : Telesur
Bookmark and Share


Terug