Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Voormalig president van Peru ontkent fraude

Datum : 23/05/2017
Land : Peru

 Voormalig president van Peru ontkent fraude

De vroegere president van Peru, Ollanta Humala, ontkent ooit smeergeld te hebben aangenomen van het Braziliaanse bouwbedrijf Odebrecht. Dat geldt ook voor zijn politieke partij.

Naar Humala en zijn vrouw Nadine Heredia loopt een onderzoek over donaties aan de Peruaanse Nationalistische Partij (PNP) tijdens de verkiezingscampagnes van 2006 en 2011. Het onderzoek is gestart nadat de baas van het bouwbedrijf, Marcelo Odebrecht, en een topman van het bedrijf in Peru, Jorge Barata, hadden verklaard dat er USD 1 miljoen in contanten aan Heredia was gegeven.

Tijdens de onderzoekszitting afgelopen maandag zei Humala: “Wat betreft Odebrecht hebben we  dergelijke steun niet ontvangen.” Humala, die van 2011 – 2016 aan de macht was, noemde de aanklacht tegen hem “een politieke lynchpartij”.

Vorige week werd Odebrecht ondervraagd door Peruaanse aanklagers over zijn claim dat het bouwbedrijf total USD 3 miljoen had gegeven aan Humala en diens partij, de PNP. Odebrecht zou ook aan tegenstanders van Humala geld hebben gegeven.

Ook een van Humala’s voorgangers, Alejandro Toledo, wordt ervan beschuldigd geld te hebben aangenomen van Odebrecht. Het zou gaan om een bedrag van USD 20 miljoen in ruil voor een lucratief contract voor de aanleg van een snelweg.

 

Bron : Latin American Herald Tribun
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug