Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Voorzitter Fifa bezorgd over organisatie WK

Datum : 28/09/2011
Land : Brazilië

Voorzitter Fifa bezorgd over organisatie WK

Sepp Blatter, de voorzitter van de Fifa, heeft de Braziliaanse president Dilma Rouseff een brief geschreven om zijn bezorgdheid te uiten over de voorbereidingen voor het WK voetbal, dat in 2014 zal plaatsvinden in Brazilië.

Er zijn al enige tijd spanningen tussen de Fifa en de Braziliaanse regering. De Fifa waarschuwde Brazilië herhaaldelijk voor vertragingen in onder meer de bouw van stadions en infrastructuur.

De Braziliaanse pers meldt dat Dilma Rouseff graag een eerlijk en open gesprek zou voeren met Sepp Blatter om alle zaken omtrent het voetbaltoernooi te bespreken.

Andere discussiepunten zijn entreeprijzen en televisierechten. Brazilië wil graag ouderen en studenten 50 procent korting geven op wedstrijden en evenementen rondom het toernooi. Ook wil het land lokale televisiestations beperkte toegang geven wedstrijden uit te zenden, terwijl de Fifa alleen landelijke televisiekanalen toestemming wil geven.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug