Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vrees voor nieuwe cholera-uitbraak in Haïti

Datum : 05/05/2011
Land : Haïti

Vrees voor nieuwe cholera-uitbraak in Haïti

Een toename van nieuwe cholerapatiënten op het platteland van Haïti leidt to bezorgdheid over een nieuwe uitbraak tijdens het lente-regenseizoen. Dit heeft een medische hulporganisatie in de Verenigde Staten bekendgemaakt.

Gezondheidsdeskundigen in Haïti waarschuwden in januari, toen de cholera-uitbraak begon af te nemen, dat er een golf van nieuwe gevallen in de lente zou kunnen uitbreken, wanneer de regen het verontreinigde water helpt verspreiden.

Medewerkers van de hulporganisatie Partners in Health hebben een toename van nieuwe patiënten in behandcentra op het platteland evenals in de hoofdstad Port-au-Prince opgemerkt, aldus een woordvoerster van de organisatie. In opvangcentra in Mireblais, een centrale stad in de buurt waar de uitbraak in oktober voor het eerst was ontdekt, is het aantal nieuwe cholerapatiënten in de afgelopen weken verdriedubbeld.

Sylvain Groulx, hoofd van de missie van Artsen Zonder Grenzen in Haïti, die een leidende rol heeft in het bestrijden van de uitbraak, zei dat het slechts om een lichte stijging van nieuwe gevallen op het platteland gaat.

Bron : The New York Times
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug