Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Vrije dag in Panama na kwalificatie voor WK 2018

Datum : 12/10/2017
Land : Panama

Vrije dag in Panama na kwalificatie voor WK 2018

De president van Panama heeft woensdag 12 oktober tot een nationale vrije dag verklaard nadat het land zich voor de eerste maal heeft gekwalificeerd voor een WK voetbal.

Via Twitter zei president Juan Carlos Varela: "De stem van het volk is gehoord. Morgen is een nationale vrije dag.” Ook scholen zijn dicht. Dinsdagavond versloeg het Panamese elftal Costa Rica met 2-1 in Panama-Stad. In een serie tweets deelde Varela foto’s van zichzelf waarin hij tekende voor de vrij dag en daaraan toevoegde “Jullie verdienen het”. Tot diep in de nacht vierden Panamezen de overwinning.

Sinds 1978 probeert Panama zich al te kwalificeren voor een WK, maar het is nooit gelukt. Het land zal nu meedoen aan het WK 2018, dat in juni van dat jaar in Rusland van start gaat.

De Verenigde Staten zaten in dezelfde competitie voor de regio Noord- en Midden-Amerika, maar zij gaan niet verder na verlies tegen het elftal van Trinidad en Tobago. Ook Mexico en Costa Rica gaan naar het WK. Honduras moet nog een wedstrijd spelen tegen Australië. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug