Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Vrijhandelsakkoord Panama en Mexico

Datum : 03/10/2014
Land : Panama

Vrijhandelsakkoord Panama en Mexico

Het Panamese parlement heeft groen licht gegeven voor een vrijhandelsakkoord met Mexico. Het verdrag effent de weg voor het land tot toetreding tot de Pacifische Alliantie.

Het vrijhandelsverdrag is in april dit jaar getekend door de regeringen van beide landen. De goedkeuring ervan is nodig om toetreding tot de Pacifische Alliantie mogelijk te maken, die in 2012 is opgericht en bestaat uit Peru, Colombia, Chili en Mexico. Een vereiste voor toetreding is dat een land vrijhandelsakkoorden heeft afgesloten met de leden van de Alliantie. Alleen het vrijhandelsverdrag met Mexico en Colombia moest nog worden goedgekeurd.

Volgens de Panamese minister van Handel en Industrie worden in het verdrag met Mexico “landbouwproducten beschermd die voor Panama belangrijk zijn, zoals kip, eieren, melkproducten, varkensvlees, koffie en tarwemeel.” Daarnaast ook producten als “rijst, palmolie, tomatensaus, uien, suiker en industriële producten zoals plastic, papier en aluminium.”

Het verdrag met Mexico opent nieuwe mogelijkheden, aldus de minister, voor producten die eerst niet op de Mexicaanse markt kwamen, zoals “ananas, papaya, pepers, knofloof, vismeel, gedroogde vis, bier en toiletpapier.”

Bron : Nodal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug