Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Vrijhandelsverdrag Colombia met VS een feit

Datum : 14/10/2011
Land : Colombia

Het Congres van de Verenigde Staten heeft ingestemd met het vrijhandelsverdrag met Colombia. Ook de verdragen met Panama en Zuid-Korea zijn goedgekeurd. De drievoudige ratificering is de belangrijkste handelsovereenkomst sinds het vrijhandelsverdrag (NAFTA)  met Mexico en Canada in 1994.
De ondertekening is een overwinning voor president Obama, die zei dat “het een aanzienlijke stimulans was voor de export en zou bijdragen aan het scheppen van duizenden banen”.  Het verdrag is ook van belang voor de consolidatie van de relaties met strategische partners. Economisch gezien kunnen de verdragen met de drie landen leiden tot een toename van de export voor minstens 12 miljard dollar per jaar.
Ook voor de Colombiaanse president was de ondertekening van het vrijhandelsverdrag een overwinning. Juan Manuel Santos sprak van “de belangrijkste overeenkomst in onze geschiedenis.” Na veertien maanden presidentschap, scoort Santos in populariteitspeilingen 82 procent.
 

 

 

Bron : El País
Bookmark and Share


Terug