Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Vrouw gaat civiele politie leiden om corruptie in Rio de Janeiro te beëindigen

Datum : 18/02/2011
Land : Mexico

Vrouw gaat civiele politie leiden om corruptie in Rio de Janeiro te beëindigen

De regering van Rio de Janeiro heeft deze week een nieuwe chef voor de civiele politie aangewezen. De oude leider van de politie nam ontslag wegens een schandaal waarin 35 politiemannen werden vastgehouden wegens corruptie. De nieuwe chef, Martha Mesquita de Rocha, is de eerste vrouw die deze positie inneemt. Haar doel is het beëindigen van corruptie, waar de politie van Rio om bekendstaat. "We moeten een strenge controle hebben, want een goede politiemacht is hier niet bang voor", aldus Rocha.

Het is geen makkelijk moment om met deze baan te beginnen. Rio zit midden in een proces van pacificatie van favelas en het uitbannen van drugsdealers. Rocha heeft aangekondigd verschillende leidinggevenden binnen de politie te gaan vervangen, waarbij ze zal letten op integriteit en eerlijkheid. Binnen de politietop zijn corruptieschandalen al jaren een probleem. Aangezien Rio de Janeiro in 2014 het WK voetbal gaat organiseren en in 2016 de Olympische Spelen, is de stad bezig met een offensief tegen zowel de georganiseerde misdaad als corruptie.

Sergio Cabral, gouverneur van Rio, heeft gezegd dat hij zeker is dat Rocha, die al 27 jaar werkzaam is binnen de politie, haar taak goed zal vervullen. Cabral: "Martha Rocha zal haar missie waarmaken met de lieflijkheid en moed van een vrouw, want als het nodig is zijn vrouwen moediger dan mannen." 

Bron : El País/Jornal do Brasil
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug