Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

VS over nationalisering YPF

Datum : 19/04/2012
Land : Argentinië

VS over nationalisering YPF

In navolging van enkele Europese en Latijns-Amerikaanse landen, hebben nu ook de Verenigde Staten gereageerd op de Argentijnse plannen om het oliebedrijf YPF te nationaliseren. De Amerikaanse regering verbrak uiteindelijk de stilte ten aanzien van de YPF controverse en sprak haar diepe bezorgdheid over de nationalisering uit. Volgens een woordvoerder van de Amerikaanse regering zullen de plannen een negatief effect op de Argentijnse economie hebben, omdat dit een negatief signaal aan buitenlandse investeerders zal geven.

De VS sporen Argentinië ertoe aan haar relatie met de internationale financiële en investeringsgemeenschap te normaliseren. Volgens de woordvoerder hebben de VS deze kwestie tijdens verschillende aangelegenheden en tot op de hoogste niveaus binnen de regering besproken, omdat deze actie het investeringsklimaat in Argentinië kan beïnvloeden.

Ondertussen is het kredietrisico in Argentinië sterk toegenomen, nadat de Argentijnse Senaat had aangegeven de nationalisering van YPF goed te keuren. Investeerders zien Argentinië nu als drie keer zo riskant als andere opkomende markten, zo blijkt uit de indexcijfers van JP Morgan.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug