Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

VS verhogen druk op Nicaraguaanse overheid

Datum : 29/11/2018
Land : Nicaragua

VS verhogen druk op Nicaraguaanse overheid

Afgelopen dinsdag heeft de regering van Donald Trump de Nicaraguaanse vicepresident, Rosario Murillo, evenals een hooggeplaatste regeringsfunctionaris op een lijst van sancties geplaatst. Hiermee wil de Amerikaanse regering meer druk uitoefenen op de Nicaraguaanse president Daniel Ortega wegens het gebruik van geweld tegen politieke tegenstanders.

Amerikaanse functionarissen verklaarden dat vicepresident Rosario Murillo, tevens de echtgenote van president Ortega, en de hooggeplaatste ambtenaar Nestor Moncada Lau medeverantwoordelijk zijn voor het neerslaan van protesten, waarbij meer dan 300 mensen zijn gedood sinds april.

Met de sancties worden tegoeden bevroren en wordt hun de toegang tot het Amerikaanse financiële systeem ontzegd. De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, verklaarde dat de sancties moeten voorkomen dat hoge regeringsfunctionarissen de Verenigde Staten gebruiken om te “profiteren ten koste van het Nicaraguanse volk”.

Bron : www.time.com,www.npr.org
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug