Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Vulkaan Fuego verhoogt activiteit

Datum : 12/07/2018
Land : Guatemala

Vulkaan Fuego verhoogt activiteit

De Guatemalteekse vulkaan Fuego die op 3 juni uitbarstte en waarbij zeker 113 doden vielen en 329 mensen zijn vermist, vertoonde gisteren een verhoogde activiteit. Er waren explosies met dikke rookkolommen die duizenden meters hoog stegen.

“De vulkaan Fuego heeft na enkele dagen zonder explosieve activiteit opnieuw krachtige explosies geregistreerd en er zijn fijne asdeeltjes gemeld in gemeenschappen van Yepocapa, Chimaltenango", aldus het Nationaal Coördinatiebureau van Rampenpreventie. Er zijn geen evacuaties geweest.

Het Guatemalteeks Nationaal Instituut voor Seismologie, Vulkanologie, Meteorologie en Hydrologie meldde in een speciaal bulletin dat de explosies van de vulkaan, gelegen op ongeveer 50 kilometer ten oosten van de hoofdstad, as verspreiden tot een afstand van 12 kilometer naar het zuidwesten. "In het licht van deze nieuwe activiteit, is een mogelijke nieuwe uitbarsting in de komende uren of zelfs dagen niet uitgesloten", waarschuwde het instituut.

Guatemala heeft  32 vulkanen, maar slechts een handvol zijn actief.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share


Terug