Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Vulkaanuitbarsting in Zuid-Chili

Datum : 03/03/2015
Land : Chili

Vulkaanuitbarsting in Zuid-Chili

De vulkaan Villarica in Zuid-Chili is 2 maart uitgebarsten. De vulkaan spoot as en lava tot ongeveer 1000 meter hoog de lucht in. De Villarica ligt ongeveer 700 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago en geldt als een van de actiefste vulkanen van Zuid-Amerika. In 1985 was er nog een grote uitbarsting en in 2000 een kleinere. In de twintigste eeuw zijn meer dan honderd mensen omgekomen als gevolg van uitbarstingen van de Villarica.

De 2840 meter hoge vulkaan ligt in het Nationaal park Villarica, op ongeveer 100 km van regiohoofdstad Temuco. Het park en het beklimmen van de vulkaan zijn populair onder toeristen. Bewoners van de nabijgelegen toeristenplaats Pucon en andere plaatsen zijn als voorzorg geëvacueerd. Volgens de Lonely Planet-gids van Chili zal Pucon het centrum van Chili’s ‘avontuurlijk toerisme’ blijven, ‘tenminste tot de volgende grote uitbarsting van de Villarica het uitwist.’

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug