Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Waarheidscommissie Honduras noemt verbanning Zelaya een coup

Datum : 08/07/2011
Land : Honduras

Waarheidscommissie Honduras noemt verbanning Zelaya een coup

Een waarheidscommissie in Honduras heeft geconcludeerd dat het uitzetten van de voormalig president van Honduras, Manuel Zelaya, een coup genoemd mag worden. De commissie acht deze actie namelijk niet rechtsgeldig.

Op 28 juni 2009 werd toenmalig president van Honduras Zelaya verbannen naar Costa Rica. Tegenstanders van Zelaya deden dit omdat Zelaya een referendum over het presidentiële ambtstermijn niet wilde afzeggen. Zij waren bang dat door het referendum een mogelijke herverkiezing van Zelaya mogelijk zou worden. Momenteel mag een president van Honduras maar één termijn aanblijven.

Het rapport van de commissie werd gepresenteerd door haar voorzitter, de oud vice-president van Guatemala Eduardo Stein. Hij presenteerde het rapport in de Hondurese hoofdstad Tegucigalpa aan het  hoofd van de Hoge Raad van Honduras.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug