Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Waarnemers OAS bij Mexicaanse verkiezingen

Datum : 19/04/2018
Land : Mexico

 Waarnemers OAS bij Mexicaanse verkiezingen

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en Mexico hebben een akkoord getekend over de privileges en de immuniteiten van de Missie van Buitenlandse Bezoekers die op 1 juli als waarnemers bij de federale en lokale verkiezingen zijn.

Na ondertekening van het akkoord zei Luis Almagro, Secretaris-Generaal van de OAS, dat “het doel van dit soort missie is bij te dragen aan de versterking van verkiezingsprocessen op het halfrond, waarbij integriteit, onpartijdigheid, transparantie en geloofwaardigheid worden bevorderd." Dit wordt de vierde missie die de OAS naar verkiezingen in Mexico stuurt.

Van zijn kant benadrukte de minister voor Buitenlandse Betrekkingen van Mexico, Luis Videgaray (foto), dat “de observatie van de OAS via het Departement voor Verkiezingscoöperatie en Observatie, dat over het hele halfrond observatie uitvoert, ongetwijfeld een fundamentele bijdrage aan dit proces zijn aan dit proces."

Op 1 juli zullen de Mexicanen een president, 128 senatoren, 500 leden van het Huis van Afgevaardigden en duizenden lokale en regionale bestuurders kiezen.

Almagro heeft de voormalige president van de Dominicaanse Republiek, Leonel Fernández, aangesteld als hoofd van de missie.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug