Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Waarnemingsmissie voorverkiezingen Bolivia

Datum : 17/01/2019
Land : Bolivia

Waarnemingsmissie voorverkiezingen Bolivia

De secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), Luis Almagro, en de ambassadeur van Bolivia bij deze instantie, José Alberto Gonzales, hebben gisteren een overeenkomst getekend, waardoor de aanwezigheid van een waarnemingsmissie bij de voorverkiezingen van 27 januari haalbaar wordt gemaakt.

Almagro gaf aan dat de OAS het verzoek van het Opperste Electorale Tribunaal (TSE) om de missie te sturen heeft ontvangen en dat het organisme met genoegen heeft aanvaard Bolivia te begeleiden in een verkiezingsproces.

Hij herinnerde eraan dat sinds 1966 de OAS waarnemers heeft gestuurd voor 17 verkiezingsprocessen in Bolivia. Hij verklaarde dat de missie op 21 januari in het land zal aankomen. Het zal bestaan uit vijf specialisten die substantiële aspecten als verkiezingsorganisatie en technologie zullen observeren.

Hij benadrukte dat de ondertekende overeenkomst, met voorrechten van immuniteit, de missie van deskundigen in staat zal stellen om hun taken uit te voeren met de nodige garanties en veiligheid.

Bron : Los Tiempos
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug