Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Walid Makled wordt uitgeleverd aan Venezuela

Datum : 09/05/2011
Land : Venezuela

Walid Makled wordt uitgeleverd aan Venezuela

Na negen maanden van onzekerheid over de uitlevering van Walid Makled, die verdacht wordt van drugssmokkel, is er nu eindelijk duidelijkheid. Colombia zal hem uitleveren aan buurland Venezuela. De Verenigde Staten wilden hem ook berechten, waardoor de diplomatieke spanningen tussen de drie landen de laatste tijd hoog opliepen. Makled heeft een brief geschreven aan de Colombiaanse regering, waarin hij deze bedankt voor het respecteren van zijn rechten.

De uitlevering van Makled is zeer controversieel, omdat hij heeft gezegd informatie te hebben over hoge Venezolaanse functionarissen en hun betrokkenheid bij de drugssmokkel. Zo noemde hij in een interview generaal Henry Rangel van het Venezolaanse leger en Hugo Carvajal, directeur van de militaire inlichtingendienst.

Om die reden eiste president Juan Manuel Santos van Colombia dat Venezuela een akkoord ondertekende, waarin werd gegarandeerd dat Makleds rechten zouden worden gerespecteerd. Nu deze garantie eenmaal is gegeven, staat niets de uitlevering nog in de weg.

Bron : El Tiempo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug