Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Water nog niet op rantsoen in Rio de Janeiro

Datum : 23/01/2015
Land : Brazilië

Water nog niet op rantsoen in Rio de Janeiro

Luiz Fernando Pezão, de gouverneur van de staat Rio de Janeiro, heeft vandaag aangegeven nog niet van plan te zijn een rantsoenering van water in te stellen. Wel heeft hij de bevolking op het hart gedrukt dat het belangrijk is zuinig om te gaan met water. De gouverneur heeft ook aangegeven de verwachte tariefsverhoging over water nog niet in te willen voeren.

Deze uitspraken werden gedaan in een periode dat de watercrisis steeds grotere proporties aanneemt. Het reservoir van de rivier Paraibuna, die Rio van water voorziet, heeft zijn laagste punt bereikt sinds het gebouwd werd in 1978. In São Paulo bereikte het Cantareira reservoir al in mei 2014 voor het eerst zijn laagste punt.

In een interview met een lokale krant heeft de Staatssecretaris van Milieu van Rio de Janeiro, André Correa, aangegeven dat de staat een rantsoeneringsplan tot zijn beschikking heeft, en dat het watertekort op korte termijn voor problemen kan zorgen voor de industrie rondom het Guandu gebied: “We kunnen op korte termijn problemen krijgen met bedrijven in het stroomgebied van de Guandu, na het gebied waar Cedae [het Staatsbedrijf verantwoordelijk voor water en afvoer] het water haalt”, aldus de staatssecretaris.

Volgens Pezão wordt de situatie goed in de gaten gehouden: “We hebben twee of drie bijeenkomsten per week. We willen de bevolking op het hart drukken dat we nooit eerder met zo’n ernstige droogte te maken hebben gehad. We moeten zuinig zijn. Ik geloof dat we dit jaar doorkomen met het watervolume dat we nu beschikbaar hebben in onze reservoirs.”

Bron : Jornal do Brasil, O Globo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug