Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Wederopbouw Sint Maarten

Datum : 13/10/2017
Land : Sint Maarten

Wederopbouw Sint Maarten

Nadat eerder deze week het vliegveld van Sint Maarten weer open ging voor commerciële vluchten met de aankomst van een Winair toestel vanuit Saba, komt ook op andere gebieden het normale leven weer langzaam op gang na de verwoestende overtocht van orkaan Irma op 6 september.

Zo maakte verzekeringsmaatschappij Ennia afgelopen dinsdag bekend dat ze de eerste schadeclaims naar aanleiding van ‘Irma’ heeft uitbetaald. Directeur Ralph Palm bevestigde tegenover SMN-News dat zijn maatschappij er naar streeft alle claims zo spoedig mogelijk af te handelen. Ennia is zelfs bereid een deel van de vergoedingen vooruit te betalen aan klanten die daarvoor in aanmerking komen om het herstel te bespoedigen.

Volgens Palm is een spoedig herstel in de eerste plaats van belang voor de klant zelf, maar ook voor het land als geheel. Momenteel zijn veel schadeclaims reeds ingediend, maar Palm verwacht er nog veel meer. “Er zijn nu nog veel mensen op eiland die niet in staat zijn geweest om een claim in te dienen door de enorme impact die Irma heeft gehad op het eilandleven.” De verzekeraar roept getroffenen op schade zo gauw mogelijk te rapporteren.

Ondanks de massale verwoestingen die Irma aangericht heeft, heeft Palm er alle vertrouwen dat Ennia in staat is om aan haar financiële verplichtingen te voldoen. “Het herverzekerde bedrag is voldoende om de geschatte schade te kunnen vergoeden aan onze polishouders”, aldus Palm.

Op de website van Ennia worden getroffen polishouders op Sint Maarten opgeroepen hun schadeclaims zo spoedig digitaal mogelijk in te dienen of langs te gaan bij de kantoren van Ennia op Sint Maarten of in Curaçao.

Bron : SMN News, Upinthesky.nl
Bookmark and Share


Terug