Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Weer corruptieschandaal Braziliaanse regering

Datum : 18/10/2011
Land : Brazilië

Weer corruptieschandaal Braziliaanse regering

Het invloedrijke Braziliaanse blad Vega beschuldigt de minister van sport, Orlando Silva, ervan miljoenen dollars uit openbare fondsen te hebben verduisterd, die waren bestemd  om sport onder arme kinderen te promoten. Silva ontkent en meldde dat hij de politie de beschuldigingen laat onderzoeken.

De beschuldigingen van corruptie zijn de laatste in een serie die het kabinet van president Dilma Rousseff treffen. Vier ministers zijn al afgetreden na beschuldigingen van corruptie, sinds januari dit jaar.

Minister Silva is belast met de voorbereidingen voor het WK in 2014 en de Olympische Spelen in 2016. Hij is ook de enige minister van de Communistische Partij, die deel uitmaakt van de regerende coalitie.

Roussef, die in Zuid-Afrika is, steunt Silva. Ze gaat uit van zijn onschuld. Sinds haar aantreden heeft Rouseff een harde aanpak van corruptie afgekondigd.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug