Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Weer dode in Brazilië tijdens bouw voetbalstadion

Datum : 10/02/2014
Land : Brazilië

Weer dode in Brazilië tijdens bouw voetbalstadion

Tijdens werkzaamheden aan het WK-stadion in Manaus is weer een arbeider om het leven gekomen. Het Amazonia Stadion, dat volgens de deadline van de Fifa in december 2013 gereed had moeten zijn, ligt achter op schema en arbeiders haasten zich om het werk af te krijgen. 

“Antonio Jose Pita Martins, 55, is gestorven toen hij een kraan ontmantelde die buiten het stadion stond”, zei de minister van Sport in een verklaring. Martins, een Portugees, was de derde werknemer  die omkwam tijdens het werk aan het stadion en de zesde die omkwam bij werkzaamheden aan de twaalf stadions voor het WK van dit jaar. 

Het eerste fatale ongeluk in het stadion van Manaus deed zich voor in maart vorig jaar en een tweede werknemer stierf in december toen hij van het dak viel doordat er een kabel losschoot. In Brasilia is eerdereen werknemer omgekomen, terwijl twee mensen stierven in Sao Paulo, toen een kraan op het stadion viel, waar op 12 juni de openingswedstrijd van het WK plaatsvindt. 

De voorbereidingen van het WK zijn geplaagd door vertragingen, ongelukken en kostenoverschrijdingen. Tijdens de Confederatie Cup vorig jaar waren er door heel Brazilië protesten,onder andere tegen de verspilling van openbare gelden aan stadions. Deze laatste dode kan bijdragen aan zorgen dat veiligheid op de achtergrond staat terwijl de steden zich haasten om hun stadions tijdig af te krijgen. 

Zes stadions werden gebruikt voor de Confederatie Cup en sindsdien is nog een stadion gereedgekomen. Vijf stadions zijn nog niet af. In Manaus, in het hart van het regenwoud van de Amazone, worden vier WK-wedstrijden gespeeld, waaronder de wedstrijd Engeland-Italië. De andere zijn: Verenigde Staten tegen Portugal, Kameroen tegen Kroatië en Honduras tegen Zwitserland. De Zwitserse coach Ottmar Hitzfeld klaagde vorige maand over de hitte en vochtigheid van de Amazone en zei dat het “onverantwoordelijk” was om hier te spelen. 

 
Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug