Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Weer fatale botsing op het Argentijnse spoor

Datum : 14/06/2013
Land : Argentinië

Weer fatale botsing op het Argentijnse spoor

Gisteren reed een trein met 62 km/uur in op een stilstaande trein in de buitenwijken van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Minstens drie mensen kwamen hierbij om het leven en er zijn ruim 300 gewonden. Het ongeluk vond plaats op dezelfde treinlijn als ‘de tragedie van Once’ in 2012, waarbij 51 mensen om het leven zijn gekomen.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeluk geweest kan zijn. Op satellietbeelden is te zien hoe de trein normaal tot stilstand kwam bij het voorgaande station, waarna hij vervolgens langs vier waarschuwingslichten is gereden. Volgens de Minister van Transport kan het niet aan het voertuig gelegen hebben, aangezien de remmen ‘net nieuw’ waren en de trein in goede staat verkeerde. De machinist en het overige personeel worden ondervraagd voor verder onderzoek.

Het is de zoveelste keer dat er een ongeluk plaatsvindt op het Argentijnse spoor, dat in zeer slechte staat verkeerd . Het ongeluk heeft tot een hernieuwde vlaag van kritiek op de regering van Cristina Fernández de Kirchner geleid.

 

Bron : The Guardian, El Nuevo Herald, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug