Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Weer helikopterongeluk in Peru

Datum : 08/04/2013
Land : Peru

Weer helikopterongeluk in Peru

In de regio Loreto, Peru, is een helikopter verongelukt met dertien mensen aan boord. Volgend het Franse oliebedrijf Perenco, dat de helikopter had gecharterd, zijn er tot nu toe geen overlevenden gevonden in het dichte junglegebied waar het toestel is neergestort.

Het is nog onbekend wat de oorzaak is van het ongeluk. Het toestel was op weg naar een van de olievelden van het bedrijf. Perenco zegt dat er negen passagiers en vier bemanningsleden aan boord waren, allen Peruanen. De helikopter was opgestegen in  de stad Iquitos en was op weg naar Block 67, een olieveld in het Maranon Basin.

Helikopterongelukken komen in Peru vaker voor. In januari stortte in het noorden van het land een toestel neer met zeven werknemers van een Canadees oliebedrijf. Zowel de zeven Amerikaanse passagiers als de twee Peruaanse bemanningsleden kwamen om. En minstens veertien mensen, van wie veel Zuid-Koreanen die aan een project voor hydro-energie werkten, kwamen om toen hun helikopter neerstortte in de oostelijke regio Madre de Dios.
 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug