Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Weer journalist vermoord in Guatemala

Datum : 20/08/2013
Land : Guatemala

Weer journalist vermoord in Guatemala

Radio- en tv-journalist Carlos Alberto Orellana Chavez is maandag vermoord terug gevonden in de zuidelijke provincie Suchitepequez. Hij was 72 jaar oud. Het stoffelijk overschot werd gevonden met twee kogelwonden in het hoofd in het dorp San Bernardino. Een paar uur daarvoor werd hij als vermist opgegeven, volgens de politiewoordvoerder Pablo Castillo. De auto van het slachtoffer was gestolen.

Orellana werkte 25 jaar voor La Vendita radio en presenteerde een televisieprogramma in Mazatenango, een provinciehoofdstad. Hij is de vierde journalist dit jaar die is vermoord. Fredy Rodas werkte als regionale correspondent voor een radio nieuwsprogramma en werd vorige week maandag neergeschoten in Mazatenango. Rodas herstelt van zijn wonden in een ziekenhuis in de hoofdstad. Een verdachte is aangehouden.

“De autoriteiten zijn deze moorden aan het onderzoeken,” aldus minister van Binnenlandse Zaken Mauricio Lopez. Maar hij ontkent dat journalisten als een groep doelwit zijn. Guatemala hoort bij een lijst van landen waar journalisten groot gevaar lopen. In Haïti, Honduras, Nigeria, Mexico, Jemen en Syrië is het erg gevaarlijk. Dit staat in het rapport van de Press Emblem Campaign dat vorige maand uitkwam.

Bron : Prensa Libre, Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug