Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Weer ontslagnemingen in regering Dilma Rousseff

Datum : 04/04/2016
Land : Brazilië

Weer ontslagnemingen in regering Dilma Rousseff

In Brazilië hebben wederom twee belangrijke medewerkers van de regering van Dilma Rousseff ontslag genomen. Het gaat om minister van Sport George Hilton en Col Adilson Moreira, die verantwoordelijk was voor de veiligheid tijdens de Olympische Spelen deze zomer. Moreira zei daarbij dat hij zich schaamde dat Brazilië geleid wordt door een "gewetenloze groep" politici.

De afgelopen weken namen al veel andere ministers en hoogeplaatste ambtenaren onder Rousseff ontslag. De Braziliaanse president vecht tegen een impeachment-procedure die tegen haar loopt, maar verliest steeds meer steun van haar regering. Dit weekend gingen burgers in verschillende steden wel de straat op om steun te betuigen aan Rousseff, en vooral hun bezwaren tegen de impeachment te uiten. 

Vorige week namen alle ministers van de PMDB, de grootste coalitiepartner van Rousseff's PT, ontslag. Opvallend genoeg bleef vice-president Michael Temer, ook van de PMDB, wel zitten. Hij zal president worden als Rousseff door een impeachment wordt afgezet. Het parlement zal naar verwachting volgende maand stemmen voor of tegen de impeachment. Daarna zal de Senaat moeten beslissen of Rousseff echt wordt afgezet. 

Woordvoerders van de regering hebben gezegd dat de organisatie van de Olympische Spelen niet in gevaar zal komen door het ontslag van Hilton en Moreira. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug