Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Wereldbank keurt voorbereiding REDD+ Suriname goed

Datum : 23/03/2013
Land : Suriname

Wereldbank keurt voorbereiding REDD+ Suriname goed

In Washington is donderdag 21 maart het voorbereidingsplan (R-PP) van Suriname voor REDD+ goedgekeurd. De goedkeuring viel symbolisch op Wereld Bossen Dag. Op dit moment is 3,8 miljoen US dollar gereserveerd voor het voorbereidingsproject van Suriname. De verwachting is dat het land dit jaar nog over het geld kan beschikken.

Een delegatie onder leiding van John Goedschalk, klimaatadviseur van de president en trekker van het REDD+-project, heeft in Washington het voorbereidingsvoorstel op REDD+ succesvol verdedigd. REDD+ is ontwikkeld om CO2-uitstoot te verminderen door ontbossing en bosbeschadiging te reduceren. De plus staat voor de financiële tegemoetkoming die bosrijke landen kunnen krijgen voor het behoud van hun bossen.

Suriname ziet het REDD+-project vooral als planningstool voor duurzame ontwikkeling, met als belangrijkste inzet de bossen. In juli 2012 werd door het Kabinet van de President een doorstart gemaakt met de ontwikkeling van R-PP, dat begon in 2009 en sinds 2010 stil lag.
 

Bron : De Ware Tijd
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug