Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Wereldwijd eisen om verdwenen studenten te vinden

Datum : 04/11/2014
Land : Mexico

Wereldwijd eisen om verdwenen studenten te vinden

“The world is watching”, zegt een jonge vrouw voor de camera. Ze is de eerste van de 136 studenten uit 43 verschillende landen en vijf Amerikaanse universiteiten die samen een video hebben opgenomen om bewustwording over de vermiste studenten in Mexico te stimuleren. In de video, eisen de studenten dat de verdwenen studenten uit de Escuela Rural Normal de Ayotzinapa, “de normalistas” gevonden moeten worden. In de afgelopen jaren zijn er in Mexico meer dan 20.000 mensen verdwenen.

Een groep studenten uit Harvard, MIT, Boston University, Berklee College of Music en Tufts werkten mee aan het filmpje. Ze proberen met hun video de aandacht te trekken en “solidariteit met de 43 verdwenen studenten te vragen.” Het gaat om een groep Mexicaanse studenten die in september in Iguala, Guerrero, zo’n 200 km van de hoofdstad Ciudad de Mexico werd ontvoerd.

Deze Amerikaanse groep studenten vraagt om hun video te delen: “Graag deze video delen om publiek te maken hoe de situatie in Mexico is en druk op de Mexicaanse regering uit te oefenen”.

In Mexico, El Salvador, Argentinië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Brazilië, Canada en in de Verenigde Staten hebben studenten afgelopen weekend protesten gehouden. Met de hashtag “#YoSoyAyotzinapa” (Ik ben Ayotzinapa), “#TodosSomosAyotzinapa” (We zijn Ayotzinapa) , “#JusticiaPorAyotzinapa” (Gerechtigheid voor Ayotzinapa) proberen de studenten via sociale media de zaak Ayotzinapa wereldwijd bekend te maken.

Bron : Proceso
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug