Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Werknemer Surinam Airways betrapt met cocaïne

Datum : 20/06/2011
Land : Suriname

Werknemer Surinam Airways betrapt met cocaïne

Een werknemer van de luchtvaartmaatschappij Surinam Airways is betrapt toen hij vier kilo cocaïne probeerde mee te nemen in het vliegtuig naar Nederland. De man werd kort voordat het vliegtuig naar Amsterdam zou vertrekken verzocht uit te stappen en is in bewaring gesteld. 

De cocaïne was verborgen in de koffer van de werknemer. De helft was vloeibaar gemaakt en de rest was verstopt in geraspte pomtayer. Pomtayer, een wortel, wordt vooral gebruikt als ingrediënt van het Surinaamse gerecht pom. 

Ook degene die de drug aan de werknemer verstrekte is in bewaring gesteld. Hij weigert echter mee te werken met de politie. Volgens Rudi Westerborg, woordvoerder van Surinam Airways, is de maatschappij zwaar getroffen en betreuren ze het incident. Surinam Airways hanteert een streng beleid tegen alcohol en drugs. Ook wordt personeelsleden herhaaldelijk op het hart gedrukt zich niet schuldig te maken aan zaken als drugsmokkel. Desondanks is al eerder personeel van de luchtvaartmaatschappij in opspraak geweest wegens drugssmokkel.

 

 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug