Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Wescot-Williams benoemd tot formateur Sint Maarten

Datum : 25/05/2013
Land : Sint Maarten

Wescot-Williams benoemd tot formateur Sint Maarten

Met de benoeming van Sarah Wescot-Williams tot formateur, komt voorlopig een eind aan de politieke crisis op Sint Maarten. Gouverneur Eugene Holiday verzocht de voormalige premier om als formateur een nieuwe regering te vormen die kan rekenen op een meerderheid binnen de Staten.

De politieke crisis op het eiland ontstond nadat een meerderheid van de ministerraad besloot om zijn ontslag in te dienen en het parlement te ontbinden. Wescot-Williams weigerde dit besluit echter te ondertekenen en formeerde een nieuwe regering zonder tussenkomst van de gouverneur.

Onder druk van Holiday en de publieke opinie ging Wescot-Williams afgelopen woensdag alsnog overstag en bood haar ontslag aan. Daardoor kan zij de formatie tussen coalitiepartners Democratic Party, United People’s Party en onafhankelijk Statenlid Romaine Laville alsnog afronden en een nieuw kabinet formeren.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug