Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Wetsvoorstel tot verdere legalisatie van Marihuana in Uruguay

Datum : 16/03/2011
Land : Uruguay

Wetsvoorstel tot verdere legalisatie van Marihuana in Uruguay

Twee leden van de Uruguayaanse regeringspartij Frente Amplio (FA) zijn bezig met een wetswijziging dat ervoor moet zorgen dat het bezit van marihuana voor persoonlijk gebruik legaal wordt. Het voorstel zal volgende week aan het Congres worden voorgelegd. Het ontwerp is geschreven door Sebastián Sabini en Nicolás Núñez, beide werkzaam voor de FA.

Volgens Sabini houdt het voorstel onder andere in dat iemand 25 gram marihuana op zak mag hebben en dat mensen zelf marihuana mogen verbouwen voor eigen verbruik met een maximum van acht planten.
De oppositie is tegen en laat bij monde van Luis Lacalle Pou van de Nationalistische Partij weten dat er geen vast aantal planten dat mensen mogen verbouwen moet worden bepaald en dat de rechter per zaak moet bepalen of het om persoonlijk gebruik gaat of om de verkoop van de softdrugs.

In Uruguay is het verkopen van Marihuana verboden, maar is persoonlijk gebruik van de softdrugs wel toegestaan.

Bron : Argentina Independent
Bookmark and Share


Terug