Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Wiet in ruil voor stem

Datum : 01/09/2011
Land : Colombia

Wiet in ruil voor stem

Een Colombiaanse politicus die zich kandidaat heeft gesteld voor het gouverneurschap van de noordelijke deelstaat Atlántico heeft bekend gemaakt dat andere kandidaten marihuana verstrekken in ruil voor stemmen.

Alfredo Palencia Molina, gouverneurskandidaat voor de verkiezingen van 30 oktober, heeft justitie verzocht om een onderzoek in te stellen naar buurtleiders die namens politieke partijen gratis marihuana verstrekken aan kiesgerechtigden in ruil voor stemmen. Volgens Molina is het kopen van stemmen geen nieuw fenomeen. “Het is inherent aan onze variant van democratie”, aldus Molina. Uit Atlántico zijn gevallen bekend van het verstrekken van maaltijden en bouwmaterialen in ruil voor stemmen. Nooit eerder is drugs echter als ruilmiddel ingezet bij de verkiezingen.

Over zijn aanklacht zei Molina dat hij geenszins van plan is een vuile oorlog te ontketenen tegen andere personen. “Dat is niet mijn zaak, maar die van de autoriteiten. Ik wil slechts een einde maken aan een lokale gewoonte : het kopen van stemmen met drugs.”

Bron : El Mundo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug