Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Wietwalm in Colombia

Datum : 20/10/2017
Land : Colombia

Wietwalm in Colombia

In de hoofdstad Florencia van het zuidelijke departement Caquetá heeft het leger afgelopen weekend 814 kilo in beslag genomen marihuana verbrand. Omdat dit gebeurde zonder de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen tijdens het jaarfeest van Florencia, kon de hele stad meegenieten.

De vele feestgangers roken plotseling een sterke geur die in eerste instantie voor veel ophef zorgde. Al snel wist iedereen dat hier om de geur van marihuana ging, en wel van de beste kwaliteit volgens enkele ‘deskundigen’.

Grote groepen nieuwsgierigen gingen op onderzoek uit en volgden de rook naar de bron van de wietwalm die al snel werd gevonden. Tot verbazing van allen bleken rook en walm afkomstig uit de kazerne van Infanteriebataljon Nr. 34, ‘Juananbú’, midden in het centrum van de stad.

Onmiddellijk werden er vragen gesteld naar hoe het mogelijk was dat er rook met een overduidelijke wietgeur uit een kazerne komt waar de helden van het vaderland zouden moeten huizen.

De verklaring van een hoge officier was eenvoudig. Halverwege de week had het bataljon Juananbú 814 kilo ‘Crispy’ marihuana in beslag genomen in Solita, verder naar het zuiden in Caquetá. Generaal César Parra, commandant van de Zesde Divisie van het leger, had vervolgens de opdracht te geven deze illegale drugs te verbranden op de binnenplaats van de kazerne.

Dit bleek de oorzaak van de geur die urenlang in Florencia bleef hangen en menig voorbijganger in een ‘roes’ bracht. Volgens berichten bleven meerdere gebruikers lange tijd in de buurt van de kazerne rondhangen om aan hun behoeften te voldoen, zonder de drug te hoeven kopen.

Bron : Laboyanos.com
Bookmark and Share


Terug