Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Windmolens op Curaçao

Datum : 22/07/2012
Land : Curaçao

Windmolens op Curaçao

Premier Schotte opende gistermiddag bij Playa Kanoa de windmolenparken van Playa Kanoa en Tera Kora. De twee parken gaan 22 procent van de Curaçaose energiebehoefte leveren.

Het officiële openingsmoment was symbolisch, want de windmolens draaien al enige tijd. De twee windmolenparken met tien windturbines vervangen de eerder uit de omloop genomen windmolens die al bij Playa Kanoa stonden. De turbines zijn tachtig meter hoog en hebben drie wieken met elke een lengte van 45 meter.

De nieuwe nieuwe parken hebben een totale capacitiet van 30MW en zijn een samenwerking van NuCapital en Aspiravi. Aqualectra neemt de stroom van deze nieuwe generatie windturbines af ten behoeve van het algemene net.

Tijdens de opening ondertekenden de drie bedrijven in het bijzijn van Premier Schotte een memorandum voor uitbreiding van de bestaande windparken en om nieuwe molens te plaatsen in de omgeving van Fuik.

Bron : RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug