Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Winnaars Latin Grammy Awards bekend

Datum : 17/11/2012
Land : Mexico

Winnaars Latin Grammy Awards bekend

Afgelopen donderdag werden in Las Vegas de Latin Grammy Awards gehouden. In tegenstelling tot de originele Grammy Awards, die vooral om Amerikaanse artiesten draaien, eert deze verkiezing Spaans- en Portugeestalige muziek.

Donderdag werd de verkiezing voor de dertiende keer gehouden. Het Mexicaanse broer en zus duo ‘Jesse&Joy’ viel maar liefst vier keer in de prijzen en ‘won’ daarmee deze verkiezing. Hun hit ‘Corre’ (ren) werd verkozen tot nummer van het jaar.

Juanes Juanes MTV Unplugged  werd onder andere verkozen tot album van het jaar. Hij heeft inmiddels 19 grammy’s op zijn naam staan. Gian Marco’s 20 años (20 jaar) werd verkozen tot het beste singer-songwriter album van het jaar. Ook Eliades Ochoa, die momenteel in Nederland optreedt, viel in de prijzen. Zijn album Un Bolero Para Tí werd benoemd tot het beste traditionele tropische album
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug