Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Wit-Rusland helpt Venezuela met bouwen ruimtebasis

Datum : 05/07/2012
Land : Venezuela

Wit-Rusland helpt Venezuela met bouwen ruimtebasis

Wit-Rusland zal deelnemen aan de bouw van een ruimtebasis in de oostelijk deelstaat Aragua in Venezuela. De basis zal gebruikt worden voor het lanceren van satellieten, zo heeft de Venezolaanse Ambassadeur in Wit-Rusland, Americo Diaz Nuñez, deze week gezegd. Volgens Diaz Nuñez is de basis slechts een van de projecten die worden uitgevoerd door Venezuela, China en Wit-Rusland.

De drie partnerlanden zijn ook van plan een energiecentrale in de staat Barinas te bouwen, een project ter waarde van 900 miljoen dollar. Het project wordt gefinancierd door China en Wit-Rusland zal de technologie leveren. Deze centrale zal in drie jaar tijd, tussen 2012 en 2015, worden gebouwd in de industriële zone van Santa Ines in de staat Barinas. De Wit-Russische President, Alexandr Loekasjenko, bezocht Venezuela vorige week en ontmoette zijn collega, Hugo Chávez, om de vriendelijke en coöperatieve betrekkingen tussen de twee naties te consolideren. Tijdens zijn derde bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land heeft Loekasjenko twintig akkoorden gesloten met Chávez, waaronder over aardolie, aardgas en technologie.


 

Bron : Latin American Herald Tribune / EFE
Bookmark and Share


Terug