Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

WK2014: Rousseff zet 70.000 extra agenten in

Datum : 24/02/2014
Land : Brazilië

WK2014: Rousseff zet 70.000 extra agenten in

De Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft aangekondigd dat er nog eens extra 70.000 politieagenten worden ingezet tijdens het WK voetbal aankomende zomer. Dat brengt het totaal aantal beveiligingsmedewerkers nu op 170.000. Ook gaf Rousseff aan dat indien nodig het leger ingezet zal worden om de veiligheid te waarborgen.

Sinds juni vorig jaar zijn er verspreid over Brazilië meerdere protesten en demonstraties gehouden, wat tot zorgen over de veiligheid rond het voetbaltoernooi heeft geleid. Wat begon met protesten tegen de verhogingen van de prijzen in het openbaar vervoer, is uitgegroeid tot een massale protestbeweging die strijd tegen corruptie en de excessieve uitgaven die gedaan worden voor de organisatie van het WK voetbal en de Olympische Zomerspelen in 2016. 

Eerder deze maand is in Rio de Janeiro een cameraman overleden die protesten tegen de verhoging van openbaar vervoersprijzen wilde vastleggen. De man werd door een vuurwerkbom afkomstig van protesterende jongeren in het gezicht geraakt. Het incident heeft de gemoederen in het Zuid-Amerikaanse land hoog doen oplopen en heeft geleid tot een scherpe polarisatie van het debat omtrent de straatprotesten.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug