Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Wrak bij Haïti niet schip Columbus

Datum : 07/10/2014
Land : Haïti

Wrak bij Haïti niet schip Columbus

Experts die het wrak uit de kust van Haïti hebben onderzocht, zeggen dat het niet het schip Santa Maria is dat de ontdekker Columbus naar de Amerika’s voer in 1492. 

“Er is nu onbetwistbaar bewijs dat het wrak een schip is dat uit een latere periode komt”,  aldus experts van het culturele agentschap van de Verenigde Naties UNESCO. Barry Clifford, een marine-archeoloog uit de Verenigde Staten, zei in mei dat hij geloofde dat hij het vlaggenschip van Columbus had gevonden. Het schip, Santa Maria, verging in de nacht van 24 op 25 december 1492 vlakbij Haïti. 

De UNESCO experts, die naar Haïti reisden om het wrak te onderzoeken, zeggen dat de op het schip gevonden voorwerpen “van een meer recent schip waren en van een koperen legering zijn, terwijl de Santa Maria meer houten en ijzeren voorwerpen zou moeten hebben”. 

De experts roepen in hun rapport op om verder te zoeken naar de Santa Maria en om in kaart te brengen welke schepen er nog voor de kust van Haïti liggen. 

 

Bron : BBC News, NOS.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug