Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Wubbo Ockels ambassadeur duurzaam Aruba

Datum : 23/09/2012
Land : Aruba

Wubbo Ockels ambassadeur duurzaam Aruba

Aruba Tourism Authority (ATA) wil natuurkundige en voormalig astronaut Wubbo Ockels ambassadeur maken om ‘duurzaam Aruba’ in Nederland op de kaart te zetten. “Met zijn bekendheid en status kunnen we meer aandacht krijgen voor de duurzame projecten van het eiland”, aldus Sharmin de Vries, PR-vertegenwoordiger van ATA in Nederland.

Ockels vaart in december vanuit Nederland met zijn zelf ontworpen hypermoderne duurzame zeiljacht Ecolution naar Aruba. Hij blijft dan drie maanden ‘overwinteren’ en vertrekt weer in maart. In de tijd dat Ockels op Aruba is, bezoekt hij projecten, geeft hij lezingen op scholen en rondleidingen op zijn schip. Ook onderzoekt de voormalig astronaut andere activiteiten zoals de mogelijkheid voor een speciaal, voor het eiland ontworpen, elektrische auto. Binnenkort gaat ATA om tafel met Ockels om concrete afspraken te maken over zijn agenda wanneer hij op het eiland is.

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug