Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

WWF eist stopzetten van olieboringen voor de Surinaamse kust

Datum : 12/09/2012
Land : Suriname

WWF eist stopzetten van olieboringen voor de Surinaamse kust

Het Wereld Natuurfonds (WWF) heeft zich uitgesproken tegen olieboringen voor de Surinaamse kust. De organisatie is tegen de in haar ogen ‘agressieve speurtocht’ naar aardolie voor de kust. Dit staat in een motie die is ingediend tijdens het congres van de Internationale Unie voor Natuurbehoud, die plaatsvindt in Korea. In de motie wordt niet allen kritiek geuit op de regering van Suriname, maar ook op die van Guyana en Frans Guyana.

Volgens het WWF is de exploratie naar olie onverantwoordelijk, want dit zal het natuurlijke leven in en boven de zee in gevaar brengen en het ecosysteem ernstig verstoren. Het WWF eist dat het project meteen wordt stopgezet. Pas als er meer zekerheid is over de gevolgen voor het milieu, kunnen de activiteiten eventueel weer verder gaan. Naast de bezorgdheid over het milieu vraagt het WWF zich ook af of Suriname, Guyana en Frans Guyana wel in staat zijn om adequaat te reageren als er een olieramp zal plaatsvinden.
 

Bron : Waterkant
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug