Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

WWF helpt bij vermindering bijvangst visserij

Datum : 13/05/2018
Land : Guyana

WWF helpt bij vermindering bijvangst visserij

Vissers in de regio hebben moeite met het identificeren van bedreigde en beschermde soorten in de visserij. Door gebrek aan kennis, ervaring en het ontbreken van de juiste identificatie literatuur, zijn veel vissers zich niet bewust van de status van deze Endangered, Threatened and Protected Species (ETP). Om dat enigszins te verminderen heeft WWF Guianas een tweedaagse workshop gehouden in buurland Guyana.

Vissers, stafleden van regelgevende agentschappen, studenten van de Universiteit van Guyana en andere belanghebbenden in de visserijsector hebben geleerd over hoe de bijvangst van bedreigde en beschermde soorten in de sector te verminderen. Ook is er gewerkt aan verbetering van identificatie van vissoorten en monitoring. De deelnemers zijn opgeleid en hebben een identificatiegids, waarmee ze door spotting en herkenning de bijvangst kunnen verminderen.

WWF Guianas timmert al meer dan tien jaar aan de weg om de interactie tussen vissers en verschillende bedreigde en beschermde soorten voor de kust van Guianas te beperken. Minstens 25 ETP-soorten komen voor in de wateren van de Guianas, waaronder haaien, roggen, zeeschildpadden en dolfijnen. Sommige van deze soorten zijn commerciële soorten, terwijl de meeste worden gevangen als bijvangst en vaak worden teruggegooid in zee.

WWF Guianas is een partnerschap aangegaan met het Guyana Fisheries Department van het ministerie van Landbouw om meer data te kunnen verzamelen van de bijvangst van de ETP-soorten in de verschillende visserijsectoren in de Guianas. “De visserijsector speelt een belangrijke rol in onze sociale- en economische ontwikkeling en draagt bij aan gezondheid en welzijn van onze mensen. Daarom moeten wij er alles aan doen om gezonde vispopulaties te behouden,” zegt Aiesha Williams, countrymanager van WWF in Guyana. De training is op 9 en 10 mei gehouden.

Bron : StarNieuws
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug