Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

YPF biedt op Shell-raffinaderij en benzinestations

Datum : 13/04/2017
Land : Argentinië

YPF biedt op Shell-raffinaderij en benzinestations

Het Argentijnse staatsoliebedrijf YPF is een van de bieders op een raffinaderij en netwerk van benzinestations van Shell in Argentinië. Andere nationale bedrijven toten ook interesse, maar YPF lijkt de beste papieren te hebben wegens de sterke positie van het bedrijf in Argentinië, aldus bronnen uit de industrie.

De activa, met inbegrip van een raffinaderij in Buenos Aires die 113.000 vaten per dag produceert, werden te koop gezet als onderdeel van het programma van de verkoop van activa van Shell om schulden af te betalen na het verwerven van rivaal BG Group vorig jaar. Shell heeft bevestigd dat het de activa verkoopt, maar weigerde iets te zeggen over de bieders. Ook YPF wilde geen commentaar geven. De activa worden op iets minder dan 1 miljard USD geschat.

Oliemaatschappijen, waaronder Shell, Chevron Corp en Exxon Mobil Corp zijn raffinaderijen aan het afstoten om zich te richten op meer lucratieve olieproductie en –exploratie, waardoor er ruimte voor regionale spelers als YPF om te groeien. Shell-manager Ben van Beurden zei vorig jaar dat het bedrijf van plan is om zich terug te trekken uit de raffinage en verkoop van brandstoffen in Argentinië. Goldman Sachs is aangetrokken om de active te vermarkten. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug