Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Zeeleeuw op het strand in Rio de Janeiro

Datum : 10/08/2012
Land : Brazilië

Zeeleeuw op het strand in Rio de Janeiro

Op het bekende strand Copacabana, in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro, werd deze week een zeeleeuw aangetroffen. De zeeleeuw kwam via het zand op het strand, maar zocht beschutting tussen stenen toen mensen hem benaderden. Normaal gesproken leven zeeleeuwen in de Antarctische zee. 

Bioloog Rafael Carvalho, werkzaam voor het Laboratorium voor Zeezoogdieren en Bio-indicatoren van de faculteit Oceanografie van de staatsuniversiteit van Rio de Janeiro, was ter plekke aanwezig en constateerde dat het dier niet gewond was. Het gebied werd afgesloten door de brandweer om nieuwsgierige toeschouwers op afstand te houden. Na enkele uren op het strand keerde de zeeleeuw uit zichzelf terug naar de zee. 

Volgens Carvalho was de zeehond een volwassen mannetje, dat leeft in de zee bij Antarctica. Bij zijn zoektocht naar voedsel zou hij in een stroming terecht zijn gekomen, waardoor hij in Brazilië terecht kwam. ''Het is geen ongekende situatie. Er zijn dit jaar al zo'n drie of vier zeeleeuwen ontdekt in de kuststrook rondom Rio de Janeiro,'' aldus de bioloog. 

Bron : Estado do São Paulo
Bookmark and Share


Terug