Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zeker 17 doden door aardverschuivingen in Colombia

Datum : 20/04/2017
Land : Colombia

 Zeker 17 doden door aardverschuivingen in Colombia

Hevige regens zijn de oorzaak van aardverschuivingen in de Colombiaanse stad Manizales in het midden van Colombia die hebben geleid tot de dood van minstens zeventien mensen. De zoektocht naar zeven vermisten gaat nog door. Modder en stenen hebben meerdere huizen op steile hellingen verwoest. Watervoorziening, elektriciteit en gas zijn opgeschort.

De aardverschuiving vond plaats na zware regens. In één nacht viel het maandelijks gemiddelde aan regen. Eerder deze maand kwamen meer dan driehonderd mensen om bij aardverschuivingen in Mocoa, in het zuiden van de provincie Putumayo.

President Juan Manuel Santos bracht een bezoek aan het getroffen gebied en zei dat humanitaire hulp onderweg was. Hij verwachtte dat het dodental nog zou toenemen, omdat de hoop vermiste personen te vinden, afnam.

De burgemeester van Manizales, José Octavio Cardona, zei dat de stad was afgesneden door stromen stenen en modder en overstromingen. Op Twitter meldde hij dat hij in het gebied de noodtoestand zou uitroepen en de federale regering om fondsen zou vragen om de getroffen gebieden te herstellen. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug