Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Zeldzame duiven gesignaleerd op Sint Eustatius

Datum : 13/05/2012

Zeldzame duiven gesignaleerd op Sint Eustatius

Hans Verdaat van het Nederlands ecologisch onderzoeksinstituut Imares bezocht vorige week het Sint Eustatius National Park. Hij signaleerde hierbij een zeldzame duif, de witkapduif (white-crowned pigeon).

Verdaat is bezig met een onderzoek naar de status van de vogelgebieden die internationale bescherming genieten en zich in de buurt van The Quill en Boven bevinden. Als hoogtepunten van de week werden vier waarnemingen van de zeldzame grote kwartelduif (bridled quail dove) in The Quill genoemd. Ook de aanwezigheid van het Bahama dikbekje (greater antillean bullfinch) werd bevestigd, die hier niet eerder werd geregistreerd, evenals nestelplaatsen van de roodsnavel keerkringvogel (red-billed tropical bird). Het meest opwindende moment was echter ongetwijfeld de ontdekking van een witkapduif in de buurt van The Quill. Deze vogel werd meer dan vijftien jaar niet gezien op Sint Eustatius en aangenomen werd dat zij hier uitgestorven was.

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug