Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

"Zero tolerance" tegen Mara Salvatrucha in VS

Datum : 19/04/2017

"Zero tolerance" tegen Mara Salvatrucha in VS

De beruchte jeugdbende Mara Salvatrucha rekruteert actief leden in de Verenigde Staten vanuit gevangenissen in El Salvador. Inmiddels zijn in 40 staten zo’n 10.000 leden gerekruteerd. De regering van de Verenigde Staten heeft nu een “zero tolerance” beleid aangekondigd tegen bendes zoals de Mara Salvatrucha.

President Trump beloofde in een bericht op Twitter dat hij bendeleden van de Mara Salvatrucha snel zal elimineren. Hij noemde “het zwakke beleid tegen illegale immigratie” van zijn voorganger Obama als oorzaak van de aanwas van nieuwe groepen van de Mara Salvatrucha in de Verenigde Staten. Hij onderbouwde deze stelling niet met bewijzen.

Procureur-generaal Jeff Sessions gaf aan dat bendeleden gerechtelijke vervolging staat te wachten, met als doel het blokkeren van de inkomsten van de bendes en het doen afnemen van het aantal bendeleden.

Bron : El Nuevo Diario
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug