Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zes Latijns-Amerikaanse landen in achtste finales WK voetbal

Datum : 26/06/2010

Zes Latijns-Amerikaanse landen in achtste finales WK voetbal

LATIJNS-AMERIKA - Van de zeven deelnemende Latijns-Amerikaanse landen aan het WK voetbal in Zuid-Afrika, hebben zes de achtste finale gehaald. De vijf deelnemers uit de Zuid-Amerikaanse zone gaan allemaal door. De regio Noord-Amerika/Midden-Amerika/Cariben werd (naast de Verenigde Staten) vertegenwoordigd door Mexico en Honduras. Alleen het laatste land bleef in de eerste ronde steken. Uruguay, Argentinië, Paraguay en Brazilië wonnen hun groep. Chili en Mexico werden tweede in de poule.
Vergeleken met de laatste WK’s kwalificeerden meer Latijns-Amerikaanse ploegen zich voor bij de laatste zestien. Dit gaat ten koste van de Europese teams. Van de dertien Europese deelnemers moesten er na de poulefase maar liefst zeven afhaken. Bij het vorige WK in 2006 leverde Europa nog tien achtstefinalisten en Latijns Amerika vier.
Vooral Uruguay en Mexico baarden in de eerste rond opzien door organiserend land Zuid-Afrika en vicewereldkampioen Frankrijk achter zich te laten. Chili is een van de grootste verrassingen van het toernooi en Argentinië en Brazilië gelden als serieuze kandidaten voor de wereldtitel.
In de achtste finales spelen Argentinië en Mexico en Brazilië en Chili tegen elkaar. Uruguay neemt het op tegen Zuid-Korea; Paraguay treft Japan.
(La Chispa/Jeroen van Gerven)
 

Bookmark and Share


Terug