Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zes metselaars vermoord bij school in Mexico

Datum : 15/11/2011
Land : Mexico

Zes metselaars vermoord bij school in Mexico

De Mexicaanse politie heeft de lichamen van zes metselaars gevonden die bezig waren met het bouwen van een basisschool in de noordelijke staat Chihuahua. Twee van de lichamen waren zwaar verminkt.

Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) van de staat zijn de mannen zondag gevonden in een afgelegen gebied van het dorp Bocoyna. De mannen waren daar bezig met het bouwen van een school. De doodsoorzaken van de mannen zijn gruwelijk te noemen. Een van de slachtoffers werd onthoofd, terwijl bij een andere man zijn handen werden afgehakt. Bij alle slachtoffers werd de keel doorgesneden. Hoewel de mannen waarschijnlijk zijn doodgebloed, vuurden de daders ook nog een totaal van vijfentwintig kogels af op de mannen.

Tot nu toe heeft het OM nog geen daders of eventueel motief voor de gruwelijke moordpartij. De staat Chihuahua ligt aan de grens met Texas en is het strijdtoneel van een oorlog tussen het Sinaloa kartel en het Juarez kartel om de beste smokkelroutes voor drugs. 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug