Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Zesde moord deze maand in Braziliaanse Amazone

Datum : 15/06/2011
Land : Brazilië

Zesde moord deze maand in Braziliaanse Amazone

In de Braziliaanse Amazone is gisteren de zesde moord van deze maand bevestigd. Obede Loyla Souza, een landbouwer uit de staat Pará, werd gevonden met schoten in zijn hoofd. Conflicten over land en houtkap worden aangedragen als oorzaak van de moord. De 31-jarige Souza zou ruzie hebben gehad met illegale houtkappers in de regio, aldus de Commisie voor Landbouwgrond van de Katholieke Kerk.

Hoewel de moord gisteren bekend werd, stierf Souza al vorige week, zo zegt de politie. Hij werd dichtbij zijn huis gevonden. Hij had al eerder doodsbedreigingen ontvangen van een groep illegale houtkappers.

Sinds mei zijn er al zes moorden in de Amazone staten Pará en Rondonia gepleegd. Verschillende andere milieuactivisten werden na doodsbedreigingen vermoord. De Braziliaanse overheid heeft aangekondigd betere beschermingsmaatregelen te nemen om activisten in de toekomst te beschermen. Ook moet er meer samenwerking komen met staatsoverheden om het geweld te stoppen.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug