Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zestig politieagenten gearresteerd in Rio de Janeiro

Datum : 05/12/2012
Land : Brazilië

Zestig politieagenten gearresteerd in Rio de Janeiro

In Rio de Janeiro zijn zestig politieagenten gearresteerd op verdenking van corruptie. De agenten worden ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen van drugsbaronnen. In ruil hiervoor zouden de agenten de activiteiten van de drugsbaronnen in de sloppenwijken van Rio de Janeiro oogluikend toegestaan hebben. Daarnaast zijn ook elf verdachte drugsbaronnen van Rio’s grootste criminele organisatie gearresteerd.

Volgens onderzoekers verkochten de politeagenten ook wapens aan de drugsbaronnen. Erir Ribeiro Costa Filho, commandant van de marechaussee in Rio de Janeiro, meldt dat alle betrokken politieagenten uit het politiekorps gezet zullen worden. De autoriteiten van Rio de Janeiro zijn met het oog op de naderende organisatie van het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 druk bezig met het verminderen van de criminaliteit in de stad.

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug