Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Zeven doden bij busongeluk in Rio de Janeiro

Datum : 03/04/2013
Land : Brazilië

Zeven doden bij busongeluk in Rio de Janeiro

In de Braziliaanse stad Rio de Janeiro zijn zeven mensen omgekomen bij een busongeluk. Het ongeluk gebeurde op een viaduct van de drukke Avenida Brasil, een van de drukste wegen in het centrum van de stad. De bus viel vanaf het viaduct zo'n tien meter naar beneden. Naast de dodelijke slachtoffers vielen er verschillende gewonden. 

Na de val kwam de bus ondersteboven terecht. Er zouden op dit moment achttien mensen in de bus hebben gezeten. Vijf mannen en twee vrouwen kwamen om het leven, zo bevestigde de politie. Het ongeluk gebeurde gisteren rond 16:30 uur lokale tijd, op het noordelijkste stuk van de straat Avenida Brasil. 

Beelden van de televisiezender Globo tonen hoe ziekenwagens en helicopters in het stil gezette verkeer tijdens de spits de gewonden evacuëren.

De oorzaak van de ramp is nog niet bekend. Een getuige zou echter beweerd hebben dat de buschauffeur kort voor het ongeluk een conflict zou hebben gehad met een van de passagiers. De politie zegt de zaak te onderzoeken. 

Bron : BBC, Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug