Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

'Zonnepanelenpark Aruba halverwege 2013 voltooid'

Datum : 16/09/2012
Land : Aruba

'Zonnepanelenpark Aruba halverwege 2013 voltooid'

Het zonnepanelenpark op de parkeerplaats van luchthaven Reina Beatrix moet ongeveer halverwege 2013 opgeleverd worden. Dat zegt Dennis Gieselaar, directeur van het Nederlandse bedrijf Oskomera Solar Power Solutions dat het project uitvoert.

De bouw van het zonnepark begint naar verwachting eind dit jaar. “Wij denken dat we dit binnen zes maanden kunnen voltooien”, aldus Gieselaar. Hij houdt nog wel een slag om de arm voor eventuele vertraging door bijvoorbeeld ‘papierwerk’ maar dan nog moet het project in maximaal negen maanden klaar zijn. “Onze projectmanagers zijn nu druk bezig met de detailplanning.” Volgens hem is Aruba een van de eerste eilanden die grootschalig gebruik gaat maken van zonne-energie. De directeur vind zonne-energie bij uitstek geschikt voor eilanden waar de opgewekte stroom direct gebruikt kan worden.

Eerder deze maand sloot het bedrijf een zogeheten Power Purchase Agreement af met stroomleverancier Elmar. “Daarin hebben we met elkaar afgesproken dat we 25 jaar lang Elmar van stroom voorzien, door gebruik te maken van een overdekking op de parkeerplaats van het vliegveld met zonnepanelen.” Deze zonnepanelen zetten licht om in elektriciteit en dat wordt teruggevoed op het stroomnet. Zoals bekend levert de installatie 3,3 megawatt aan energie. Deze installatie wekt net zoveel energie op als gemiddeld 1500 Arubaanse huishoudens jaarlijks verbruiken, aldus Gieselaar. “Dus dat is een aanzienlijke installatie.”

Bron : Amigoe
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug